What have I done?

Thursday, April 6, 2017
hai. hello. ni hao? annyeong?!

dah 3 tahun tak menaip dalam blog ni. bukan berhabuk bersawang dah. rasanya dah boleh masuk muzium. hehe.

well, my life was... up and  down for the past few years. kadang-kadang okay. kadang-kadang ke laut. sumpah ke laut. oh yeah, i met my boyfriend and have been with him since 2014. salah aku jugak sebenarnya. kalau tak masih single sampai sekarang. hahaha. ada pakwe pun bukan boleh bagi semangat, dorongan, sokongan ke apa ke. tambah masalah lagi ada. hahaha. boleh ke putar balik waktu tu?

currently i'm doing my master in edu maths. sangat sangat memenatkan dan whatever sangat lah. aku masih terfikir sampai sekarang, should i call it quits? sebab apa? i is tak larat. letih. penat. part time student ni is killing me. siang keje. malam ngadap assignment. bagus tak?

please someone, help me. tak larat dah.

satisfaction

Saturday, November 23, 2013
hi. guess who's back?



dah lama tak update. macam dah bersarang je. boleh terkubur blog aku ni. berhabuk habis.

well life must go on. tiga bulan hati aku tak pernah tenteram. malam je mimpi LO. sedih betul kehidupan aku. sekarang pun aku tak jamin aku boleh cakap yang semuanya dah stabil. aku rasa aku masih lagi terumbang-ambing. perjuangan aku tak akan pernah selesai.

aku belajar banyak benda. macam mana nak handle prob. macam mana nak tahan bos berleter. macam mana nak layan karenah manusia yang pelbagai. macam mana nak berbelanja dengan DUIT hasil titik peluh sendiri. banyak. tak terkata.

aku perasan aku jadi semakin heartless. aku perasan staf kewangan semua cakap main lepas je. kau nak sakit hati kau sakit lah sorang. lantak kao lah. ye. kadang aku pun sentap. memang kena tepat di muka tapi tu lah gunanya jadi heartless. jangan simpan dalam hati. kadang kalau kau lambat. babai lah jawabnya. nobody will wait for you. just go.

oh yeah. i like him. honestly. he's someone from admin dept. hensem? hensem lagi SM Ramli kat Kroh nun. beliau ok. aku suka tengok beliau senyum. itu saja. tapi setakat itu sajalah. nothing more. aku bukanlah selalu bertegur sapa dengan beliau. kalau terjumpa pun usik-usik gitu. meaningless punya usik. akan tetapi, aku masih pegang pada janji aku. haha.

well itu dia serba sedikit life di seksyen kewangan. ah. semua orang stress kerja situ. haha. sesiapa beminat? silalah isi borang SPA ye.



p/s : cuba jadi manusia yang berguna dan tak menyusahkan

shaking heart

Friday, September 20, 2013
tak sampai setahun pun mengenali beliau but he took my heart away. okey lagu ni. ubah she jadi he. miahaha. 

hai blog. hai sesapa yg singgah. ingat saya? tak? ok.

dah lama tak update. berhabuk siot blog aku ni. bersawang. haha. me here nak bagitau me dah keje. best?
tak. tak langsung. why? SAYA TAK RETI BUAT KERJA. sekian. 

setiap hari stress. stress dgn environment. orang. kerja. makan. tidur and list goes on. i hate it. marah itu perkara biasa. someone please save me from here. i don't want to suffer anymore. 

ni lagi sorang. tok batin UM. geramnya aku dgn dia. okay lah. bagi dia masa. nanti dulu. adakah ini balasan atas segala yg kulakukan terhadap beliau selama ini? tidakkkkk ~

dah la nak angkat kaki. selamat malam. 

instinctively

Tuesday, June 25, 2013
dear blog, saya pening. i don't what to do. i know you can't help me but at least i can share with you.

i want to run away from everything. if i could turn back time. i miss being kid. but i am no kid anymore.

i have to do something in my life. i have to face another level in my life but i don't want. it's too early.

saya nak... saya... urgh. headache. good night people.



lagu ni tiada kena mengena dengan situasi sekarang



credit to youtube

p/s beriku kekuatan

jobless

Saturday, June 15, 2013
selamat sejatera,

agak lama tak update entry. sibuk memikirkan praktikal yang sudah tamat last week. i'm free at last! so sekarang adalah masanya untuk berehat bersama kit-kat. maka dengan itu masa tidur saya sudah kembali normal. tidur lambat bangun lambat. #anakdarazamansekarang

baiklah saya nak berkongsi cerita sedikit ye. dah lama tak update kan. 

hurm, i have to admit that praktikal kali ini adalah sangat tak best. personally. tapi apa yang menarik is the people i have met. itu menarik. i got to know what my dad has been doing dekat office dia selama ini and met his friends too. yang menarik bila semua terkejut bila tahu saya anak SM Ramli yang diorang tak pernah nampak selama ini. tipulah pak cik. i used to go to my dad's office and asked him to send me off to school. selalu sangat tao. anyway, i'm glad i was there. it's such a great experience. 

then i quit early sebab dah tak tahu nak buat apa plus there's no jobs for me anymore. so i went to KL to meet my friends. betapa rindunya ku pada mereka semua. oh yeah, finally i met the guy who has been introduced to me by a lovely and sweet matchmaker, Joranisah Hamid. he's nice. nice sgt #tangandibahu. haha. actually, kami pernah join program yang sama about 3 times tapi tak pernah kenal dan tak pernah bertegur sapa. walaupun nama dia senantiasa disebut-sebut tapi tak terlintas nak berkenalan dengan beliau. no thanks. not interested. sesudah kenal? well, he's a good looking guy, educated, kaya #bapakdia and last but not least suka naikkan darah orang. sungguh ku tak berkenan. apa pun, nice to meet you lah.


so i went to shah alam to meet my classmates. of course i have to meet my dear hardi too. sudah ku lupakan sengketa lama and i tried to act normal tapi awkward lah sikit. ye, masih berkesan di hati. haha. terasa kot. haha. okay abaikan. yang seronok lepak KL is me habiskan duit dgn movie marathon kat Mid Valley alone. first tengok KIL. ok best plus Redza Minhat sangat gojes. then, Now You See Me. one word. daebak. movie yang simple but interesting.  balik shah alam, tengok Fast 6 pulak. terjatuh hati dengan Han and his girl, Gisele. LOL. tah pape. anyway, it really released my tension. balik rumah rasa lega gila bapak kau. #johanLawakerder2

oh yeah, before that i went to Kelantan to send off my sister to UiTM Machang. hok aloh. hope she'll be fine there and hope sesangat sangat tak ada racism. orang datang nak belajar, hormat lah sikit. ilmu tak kira bangsa dan agama. okay, isu yang agak sensitif. okay, the end. 

well, i'm jobless. for now. for this upcoming job, i must say that i have to start from the beginning. it's a hint. no regrets. niat hanya satu, utamakan mak dengan ayah. okay, i'll stop here. kalau ingat update lah kot. annyeong!





p/s selamat berkhidmat untuk masyarakat, bangsa dan juga negara.

kelabu

Saturday, April 20, 2013
evening



dah lama tak update. kalau bukan sebab someone asked me about this non famous blog, i wouldn't bother myself to update something. thanks dear.

almost 2 months terperap di pejabat pentadbiran BN 18 PGA tu. at first i was okey den ni dah tersalah tempat praktikal tapi bila dah biasa okay lah. dah boleh terima. boleh adapt dengan mereka yang bekerja di situ. my friends are Ustazah and kak CC. mana nak cari orang muda macam aku selain mereka yang sudah berkahwin dan ada anak. me? the youngest person ever that have been there and made friends with them. and thanks to Azami, pembuli yang suka bagi aku kerja secara mengejut dan tiba-tiba. tapi saya sangat seronok bila ada kerja. it reliefs me. beza umur kami pun 3 tahun saja. but he is more like my brother. manja saya dengan dia harap mereka tak salah faham. tapi sayang beliau baru sahaja berkahwin. selamat pengantin baru, mie!

so memandangkan Merlin dah tiada lagi di dunia penyiaran maka saya beralih pada Once Upon a Time as my new favorite series. best sebab fairy tales. masuk lah jugak dengan jiwa kebudakan den ni. nasib baik baru season 2. kalau tak malas nak download.

apa pun saya sangat tak sabar nak tamatkan LI ni. okay sabar. lagi sebulan lebih saja. wait for my next entry about pengangguran okey! see ya.






p/s : hope dreams come true

grown up

Wednesday, February 20, 2013
hi. hello. good evening.

this is me. bunga. bulan February sudah. okay lagi seminggu nak start praktikal. hailah. malas. maybe LI dekat sini. nampak tak betapa malasnya aku nak LI dua kali. mencik !

so kerja time cuti is godek FB lah. ewah kemaen ramai yang dah kahwin kao. tunang pun ada. aku? mimpi moon lah. semoga berbahagia ke akhir hayat ye wahai sahabat sekalian. doakan jodoh saya lambat ye. dalam 5 tahun ke? hehe nak balas jasa dulu *wink

tamat sudah FYP. berjaya mengutip mata untuk Best Report. dapat wang saku kao. syukur. rezeki datang bergolek di tahun Ular ni. then joined MCM. result lagi dua bulan dan peristiwa menggamit kalbu telah berlaku membuatkan aku cancel nak buat praktikal bersama mereka. oh ye btw result sem lepas pun dah selamat keluar. akhirnya dekan dengan jayanya. thanks to para sahabat yang tak lokek share ilmu pada insan yang lemah lagi lembap ni hehe. LOVE you guys lah ! tahniah juga pada mereka semua kerana lulus dengan cemerlang : )

tadaa ! poyo tak? hehe

okay done updating about myself. have a good day !


nota kaki : menunggu itu satu pekerjaan